Svetovanje

Svetovanje

Pri osebnem svetovanju na področju osebnih oz. družinskih (partnerskih) in seksualnih problemov vedite, da obstajajo določen zakonitosti in neizogibna načela oz. pravila igre.

  • Diskretnost je zagotvljena (vaša identiteta in podrobnosti iz vašega življenja in posla /podjetja/ bodo ostale moja skrivnost);
  • Z vami nameravam vzpostaviti in obdržati profesionalen odnos;
  • Za moj čas in moje znanje me boste nagradili s plačilom (50 €/uro).

Moji nasveti/modrosti bodo na vas učinkovali kot psihoterapija.

Nekaj stvari pa morate vedeti:

  1. Če imate osebne probleme (doma, s partnerjem/partnerico, seksom, ljubico/ljubimcem, taščo/tastom, vzgojo otrok), vas bom v vsakem primeru povprašal o vašem OTROŠTVU, o vaši PRIMARNI DRUŽINI (odnosu z očetom in materjo), po vaših morebitnih takratnih seksualnih izkušnjah – tudi o  morebitnih spolnih zlorabah – ter o seksualnosti, ki jo prakticirate (in fantazirate) danes.
  2. Tudi če imate probleme z odnosi na delovnem mestu (v firmi) ali sicer, bom ‘drezal’ v vašo seksualnost – tudi tisto, ki jo zgolj fantazirate … Le tako vam lahko pomagam oz. razvozlavam vaš življenjske vozle oz. probleme – takšna je pač psihoanaliza (kot koncept razumevanja duševnosti, medosebnih odnosov in družbe nasploh).
  3. Ne zato, ker sem neučakan, pač pa zato, ker sem proti dolgotrajnim (večmesečnim) obravnavam, ki so praksa klasičnih psihoterapij, posebno psihoanalize (kot metode “zdravljenja z besedo”), verjamem, da lahko z nekaj pogovori marsikaj iz vaših pogledov nase, na odnos in nasvet spremenim. Hkrati predpostavljam, da boste na mojih modrostih sami gradili svoje nadaljnje življenje, se predrugačili oz. preobrazili.
  4. Začel pa bom za vprašanjem: KAJ VAS MUČI? Povedali mi boste morali vse, kar bom želel vedeti. Jaz pa vam bom sčasoma pripeljal do točke (UVIDA), ko boste spoznali, kaj vas v resnici – v NEZAVEDNEM – muči.

Ker hitro ločim bistvo od nebistvenega, vam z nasvetom hitro nakažem pot iz zagate. Iz izkušenj pa vem, da je večino vaših težav skritih v vašem otroštvu, v primarni družini, v potlačitvah, v nezavednem. Bolj kot se bom približeval jedru vaših (latentnih, skritih) problemov (simptomov), bolj vam bo (morda) neprijetno in močnejše ODPORE boste (morda) imeli do mojih interpretacij … Nameravam vam spremeniti razmišljanje – zavestno in nezavedno – o sebi in drugih. Psihiatri ljudem predpisujejo tablete, psihoterapevti se “pacienti” pogovarjajo mesece ali celo leta, jaz pa ljudem v dveh do treh urah (morda tudi s pomočjo hipnoze) par svari razložim, vi pa se boste predrugačili, našli življenjski kompas … in … spoznali, da ste lahko celo srečni.